de kift zijn


de kift zijn 1.0

door jaloezie veroorzaakt worden; uit afgunst voortkomen

Algemene voorbeelden


Hij kneep zijn knokkels wit in de kleverige zadellus. 'Ariël, Ariël, alles rammelt ineens los,' riepen de achterbuurjongens van Serpenti hem nog na. Dat was de kift, dacht Nathan, die van Serpenti waren nog nooit verder dan Alkmaar geweest.

Nathan Sid, Adriaan van Dis,

En zonder mezelf nu op de borst te willen slaan wil ik toch melden dat ik er persoonlijk voor gezorgd heb dat het 'opzomeren' nu een integraal onderdeel gaat uitmaken van het beleid van stadsdeel Zeeburg. Ik vind ook de mening van Mark van Dongen een beetje teleurstellend. Is het de kift? Waarom zegt een mede raadslid deze dingen? Is het beschadigen van anderen 'nieuwe' politiek?

http://www.cyburg.nl/site/offline/portal/index-loc=108-art=9672.html,

Maar er was één rijtje aardappelen in dat hele volkstuincomplex dat fris en fier zonder de gevreesde vlekken bleef, zonder spuiten. Mijn rijtje ontsproten uit de pootaardappelen van de biologische boerenmarkt. Sterk en weerbaar ras blijkbaar. Heerlijke aardappelen heb ik dat jaar gegeten. Misschien was het de kift en niet het officiële 'achterstallig onderhoud' dat ik door het bestuur van de volkstuinvereniging werd geroyeerd.

http://www.milieudefensie.nl/blad/2001/novdec2001/consument.htm